Om Odense Aftenskole

Odense Aftenskole blev stiftet i 1907.
Vi beskæftiger os med internationale og nationale projekter indenfor voksnes læring, kunst, kultur og bevaring af gamle traditioner og håndværk.

Igangværende projekter:

LINK BETWEEN SOCIAL RIGHTS AND SOCIAL ENTREPRENEURSHIP

Empowering NGO for efficient social rights advocacy

Men derudover er vi også en aftenskole hvor vi arrangerer kurser i flet både for begyndere og øvede samt kurser med internationale kapaciteter. Endvidere arrangerer vi kurser i håndværksfag, f.eks. smykke- og skulpturfremstilling.

Vi er på landsplan organiseret i FORA som er et landsforbund bestående af over 150 selvstændige aftenskoler og foreninger fordelt over hele landet.

Odense Aftenskole vinder den internationale pris 19-08-2014

Aftenskolernes priser blev for første gang uddelt ved et storstilet arrangement i Tivoli Friheden op til weekenden. Ud af de ni indstiftede priser gik den internationale af slagsen til Odense Aftenskole.

Håndværksgrupper i Uganda, international fletteudstilling og anerkendte udenlandske undervisere. Altsammen elementer, der er med til at sætte Odense Aftenskole på landkortet som særlig dygtig til at favne det internationale perspektiv.

En udmærkelse som Odenses by-og kulturrådmand Jane Jegind ønsker tillykke med: ”At Odense Aftenskole vinder så fin en pris viser, at vi er en by der har en masse vi kan være stolte af. Særligt aftenskolens engagement i Uganda, er et vigtigt og beundringsværdigt projekt.”

Motiveringen for at prisen tilfaldt Odense Aftenskole lyder:
Odense Aftenskole har gennemført en lang og bred række af internationale aktiviteter gennem de seneste 15 år og har på forbilledlig vis formået at omsætte aktiviteterne til folkeoplysning i Danmark. Både lokalt i Odense men også gennem landsdækkende arrangementer.

Mest omfangsrigt er engagementet i organisationsdannelsen i det nordlige Uganda hvor oprettelse af håndværksgrupper går hånd i hånd med demokratilæring. Derudover sikrer skolen hvert år undervisning i international klasse ved at hente stribevis af udenlandske undervisere til Odense ligesom skolen er bærende kraft i udstillinger og festivals f.eks. den internationale fletteudstilling Over Havet under Himlen på Stige Ø.